< Tornar al blog

Els 5 valors d’un professional digital

“No és la més forta de les espècies la que sobreviu ni tampoc la més intel·ligent. Sobreviu aquella que millor s’adapta al canvi”.
Charles Darwin

L’Era Digital suposarà la fi d’aquelles empreses amb estructures organitzatives jeràrquiques i amb models de negoci no adaptats als nous hàbits de consum digitals.

Valors digitals
https://www.freepik.es/fotos/tecnologia’>Foto de Tecnologia creada per rawpixel.com

Moltes empreses continuen utilitzant l’estratègia de l’estruç davant la transformació digital: amaguen el cap sota terra i esperen a que altres companyies provin per a veure si s’equivoquen, renunciant a la innovació digital.

Aquesta estratègia els pot costar cara. La seva supervivència penja d’un fil. O es transformen o moren.

La transformació digital implica sortir d ela zona de confort. Moltes empreses continuen sense entendre que fora d’aquesta zona, és on es troba l’èxit futur.

En el món professional, si vols triomfar en aquest entorn empresarial turbulent i vertiginós, has d’adoptar 5 valors digitals:

1. Horitzontalitat: Adoptar una actitud col·laborativa i transparent com la de les start-ups per optimitzar la comunicació interna i que la informació flueixi sense obstacles. Estructures organitzatives sense jerarquies, que permetin aconseguir una flexibilitat i adaptació al canvi, empreses “líquides”.

2. Atreviment: Ésser valents per sortir de la zona de confort i prendre riscos. Deixar de tenir por a les errades i prendre decisions en situacions d’incertesa i canvi. Perquè el canvi és una constant a l’Era Digital. El que hauríem de cercar és la “determinació audaç”.

3. Connexió: Establir relacions digitals amb clients, proveïdors i empleats mitjançant les xarxes socials i de networking. Estar present i ser actiu en la xarxa Internet. Adquisició de coneixements en la gestió d’empreses digitals per aconseguir atraure l’interès dels clients actuals i potencials, així com establir vincles duradors amb un consumidor digitalitzat.

4. Creativitat: Crear una cultura empresarial d’innovació continua per diferenciar-se dels demés i establir avantatges competitives que permetin estar sempre en la cresta de l’onada.

5. Agilitat: Ésser extremadament simples i àgils a l’hora de crear productes i serveis. Ésser efectius (eficaços i eficients) en els processos, eliminant la burocràcia, el paper i la lletra petita. Reinventar-se continuadament escoltant la veu del client.

Font sobre “Els 5 valors”: La Vanguardia, 5 d’octubre de 2016, monogràfic especial Aula, autora Alba Huerga

Comparteix:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Sobre l’autor
Nacho Martín

Nacho Martín

CEO i fundador de Whoop Coaching i Consulting.

Life Coach | Coach executiu | Coach d’equips i sistemes.

Mentor i desenvolupador de líders
Expert en Banca i finances | Transformació digital | Experiència global.